Saturday, December 20, 2014
   
Text Size

За клубот накратко

КК Работнички е формиран во 1946 година, во Скопје веднаш по Втората светска војна. Во 1964 година станува член на првата федерална “А“ лига  на поранешна Југославија. Од 1964-1990 година останува постојана членка на првата федерална “А“ лига  на поранешна Југославија. Од 1975-1976 година учествува во полуфиналето на Европскиот куп на Купот на Победници. 1975, 1983, 1986 година е учесник во финалето на Купот на Југославија. 1991-1992 година учествува во YUBA лигата на поранешна Југославија. Од 1992-2006 година учествува во Македонската национална лига. Во неговата историја 15 пати е носител на Нациналниот Шампионат, и 8 пати победник на купот на Македонија.

Од 1993-2005 година учествува во следните Европски лиги:
- Куп на Шампиони
- Куп на Победници
- Куп Радивоје Корач
- Saporta Куп
- FIBA FEL Лига
- FIBA NEBEL South Conference

Од 2007-2010 година учествува во Европската Балканска Лига

teamcolour

повеќе...

Online посетители

We have 2 guests online

Login Form